Erbjud praoplats till högstadieelever

Två veckor varje läsår får alla åttondeklassare i Lidköpings kommun göra prao. Under praoveckan får eleverna möjlighet att testa på något av alla de yrken som finns på arbetsmarknaden.

Har du möjlighet att ta emot en praoelev?

Genom att ta emot en prao-elev bidrar du till att forma och inspirera framtidens arbetskraft.  Du är med och stärker kopplingen mellan skola och arbetsliv samt bidrar till att eleven får en uppfattning om vad det går att jobba med i framtiden. Dessutom får du möjlighet att dela med dig av din kunskap och samtidigt visa hur en arbetsplats fungerar i praktiken. Detta kan vara en avgörande faktor för en ung persons yrkesval och framtida karriär.

Hur planerar vi en praovecka?

För många elever blir praoveckan den första kontakten med arbetslivet. Att dessutom möta nya vuxna människor i ett nytt sammanhang är en lärdom i sig. Det finns flera uppgifter som eleverna kan arbeta med självständigt under veckan. Uppgifterna är kopplade till olika branscher så hör av dig till verksamhetssamordnare för att få tips om vilka uppgifter som kan passa för er.

Upplägget på en praovecka kan variera mellan olika verksamheter

  • Du kan ta emot en eller flera elever per vecka.
  • Eleven kan genomföra enklare arbetsuppgifter men även att vara med och observera är en viktig del.
  • Har ni flera olika yrkeskategorier i er verksamhet? Dela på uppdraget. Det blir enklare att hålla arbetsveckan i gång och eleven får prova på olika saker.

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga

Verksamhetssamordnare Elin Rosqvist telefon 0510-77 07 46 svarar på frågor och tar emot intresseanmälningar. Vi ser framemot att höra av dig.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?Hur nöjd är du med sidans innehåll?

Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?


Kan du utveckla ditt svar lite mer?

Vi vill gärna att du förklarar vad du saknar eller vad som inte stämmer för att vi skall kunna blir bättre på att ge dig korrekt information. Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Får vi kontakta dig (frivilligt)?

Skriv in den e-postadress vi kan nå dig på. Vi kontaktar dig enbart om vi behöver ställa kompletterande frågor rörande din feedback ovan.

Har du synpunkter på service och tjänster?

Läs om hur du lämnar synpunkter på kommunens service och tjänster.

Informationen skickas...

Tack för att du hjälper oss att göra kommunens webbplats bättre!

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Sidansvarig: kommunstyrelsensverksamheter@lidkoping.se