Gruppboende Lovisagatan

Vårt gruppboende hittar du i Margretelund i Lidköping med närhet till stadens utbud. Här får du stöd i din vardag och möjlighet att umgås med andra som bor hos oss. Vi hjälper dig efter dina förmågor och behov.

Gruppboendet, telefon 0510-77 03 61
Enhetschef, telefon 0510-77 01 73

Boendemiljö

Vårt boende ligger i Östra Margretelund, cirka 3 km från centrum. Vi finns till för dig som är vuxen och har en varaktig funktionsnedsättning. Huset är i markplan och här bor det fem personer med olika funktionsnedsättningar. Förutom en egen lägenhet har du tillgång till ett gemensamt vardagsrum och kök. Det är viktigt för oss att du får tillfälle till umgänge och gemenskap.

Våra lägenheter

Alla lägenheter består av 2 rum med öppen planlösning för kök och vardagsrum. Till varje lägenhet finns en egen uteplats och trädgård.

Vad vi erbjuder dig

  • Stöd i praktiska vardagssituationer
  • Stöd i samspelet med vänner, arbetskamrater och anhöriga
  • Stöd vid personliga frågor och funderingar eller i svåra situationer
  • Stöd att skapa ett eget hem
  • Stöd till fritidsaktiviteter utifrån dina intressen
  • Stöd med kontakter ute i samhället.

Vårt arbetssätt

Vi ser till dig som individ och ger dig personlig omvårdnad. Tillsammans med dig sätter vi upp mål så att du kan utvecklas och pröva på nya saker. Du tar eget ansvar och får samtidigt hjälp av oss. Vi samarbetar med daglig verksamhet, LSS-sköterska, arbetsterapeut och sjukgymnast för att tillgodose dina unika behov. Du erbjuds en egen kontaktman i vår personalgrupp. Din kontaktman ser till att du får det stöd du behöver. Vi har också ett brukarråd som ett sätt att öka medbestämmandet för dig som bor hos oss.

Vi som arbetar här

På Lovisagatans gruppboende arbetar 13 personer. Nio av oss arbetar dag, kväll och helg, medan tre personer arbetar vaken natt.

De flesta av oss är undersköterskor och flera har kompetensutbildning inom området hjärnskador. Detta för att kunna ge dig som brukare den bästa omvårdnaden utifrån dina behov och förutsättningar.

Personalgruppen har även pedagogisk handledning och deltar kontinuerligt i fortbildning.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?Hur nöjd är du med sidans innehåll?

Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?


Kan du utveckla ditt svar lite mer?

Vi vill gärna att du förklarar vad du saknar eller vad som inte stämmer för att vi skall kunna blir bättre på att ge dig korrekt information. Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Får vi kontakta dig (frivilligt)?

Skriv in den e-postadress vi kan nå dig på. Vi kontaktar dig enbart om vi behöver ställa kompletterande frågor rörande din feedback ovan.

Har du synpunkter på service och tjänster?

Läs om hur du lämnar synpunkter på kommunens service och tjänster.

Informationen skickas...

Tack för att du hjälper oss att göra kommunens webbplats bättre!

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Sidansvarig: socialvalfard@lidkoping.se