Succé för Lidköpings första år med Summer move

summer move

Summer move har blivit en mötesplats för alla som vill aktivera sig.

Första sommaren med Summer move blev en framgång, med cirka 16 000 besök. Utebandyplanen vid Ågårdsområdet förvandlades till en mötesplats för människor i alla åldrar som vill röra på sig och prova olika aktiviteter. Planeringen inför nästa sommar är redan igång – Summer move kommer självklart tillbaka 2025.

Summer move slog upp portarna i maj och efter det har besökarna strömmat in. I början av september var det dags att stänga och när föreningsutvecklaren Ingela Ivarsson och handledaren Elina Forsell summerar den första säsongen blir betyget:

Över förväntan. Det har varit full fart hela tiden och det är jätteroligt, säger båda två.

Besökarna har fått prova på en mängd olika aktiviteter, som till exempel rullskridskor, basket och minitennis. Utrustning har funnits att låna utan kostnad via Fritidsbankens filial på området.

Det har fungerat väldigt bra. Det som lånats ut har kommit tillbaka och det har inte varit någon skadegörelse. Det som inte har funnits via Fritidsbanken har vi köpt in, berättar Elina Forsell.

Det är inte bara Ingela och Elina som är nöjda med Summer move – även besökarna har varit positiva. Via en QR-kod har de kunnat ge betyg och även svara på vilken aktivitet de gillar mest. Hela 84 procent har gett Summer move en femma av fem möjliga. Mest populärt har kickbike varit, följt av basket och hinderbanan.

En sak som överraskade oss var att det var så populärt med schack bland barn och ungdomar. Det hade vi inte riktigt räknat med, men de hade koll på reglerna och verkade vara intresserade av det, säger Elina Forsell.

summer move

Schack har varit populärt i sommar, säger Elina Forsell och Ingela Ivarsson.

Aktivitetsområdet har varit gratis och öppet varje dag. Merparten av besökarna har varit barn och ungdomar men förhoppningen är att människor i alla åldrar ska känna sig välkomna.

Även om det blir mycket fokus på unga så är detta är ett område för alla, vi vill även att seniorerna ska upptäcka Summer move. Vi ska försöka nå ut till dem nästa år så att även de blir intresserade av att komma hit, säger Ingela Ivarsson.

Samtliga skolor i Lidköpings kommun har blivit inbjudna och 2 800 elever har varit på plats. Föreningarna i kommunen har fått chansen att komma till området och låta besökarna prova på olika sporter.

Men vi har även märkt att många som inte tillhör en förening har hittat hit och det är verkligen roligt. En anledning till det kan vara att det är gratis. Alla har kanske inte möjlighet att vara med i en förening och då är det här ett jättebra alternativ om man vill aktivera sig, säger Ingela Ivarsson.

Ingela och Ellina har redan börjat planera inför nästa år. De vill till exempel ha fler aktiviteter för yngre barn och för personer med funktionsvariationer. De hoppas också på ett utökat samarbete med föreningarna i kommunen.

Det verkar ha varit en sommar utan några större hinder. Det enda problemet de kan komma på är – vinden.

Ja, man tror att det ska vara lugnt på den här platsen med många byggnader runt omkring. Men ibland har det blåst rejält och då har faktiskt konstgräset och golvet lyft från marken. Vi har inte kunnat förankra det i marken eftersom det ligger ovanför isytan och då kan vi inte göra hål i marken, så det är något vi får fundera på till nästa år, säger Ingela Ivarsson.

De hoppas kunna ta emot ännu fler besökare nästa år.

Vi tror att det ska bli lättare att nå ut nu när fler vet vad det handlar om. Att vi hade så många besök redan första säsongen är riktigt bra och det ska bli spännande att se hur det blir nästa år, säger Ingela Ivarsson.

Cirka 40 feriepraktikanter har jobbat under sommaren och hjälpt besökarna. Sparbanksstiftelsen Lidköping har bidragit med två miljoner till Summer move.

summer move

Summer move drog igång i maj och har haft öppet hela sommaren.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?



Hur nöjd är du med sidans innehåll?

Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?






Kan du utveckla ditt svar lite mer?

Vi vill gärna att du förklarar vad du saknar eller vad som inte stämmer för att vi skall kunna blir bättre på att ge dig korrekt information. Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Får vi kontakta dig (frivilligt)?

Skriv in den e-postadress vi kan nå dig på. Vi kontaktar dig enbart om vi behöver ställa kompletterande frågor rörande din feedback ovan.

Har du synpunkter på service och tjänster?

Läs om hur du lämnar synpunkter på kommunens service och tjänster.

Informationen skickas...

Tack för att du hjälper oss att göra kommunens webbplats bättre!

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Sidansvarig: bildning@edu.lidkoping.se