Populära Fritidsbanken byter lokaler och förbättrar tillgängligheten

Fritidsbanken byter lokaler och flyttar in i gamla Galejans lokaler, ingång via Vänermuseet. I och med flytten förbättras tillgängligheten både lokalmässigt och platsmässigt.

Fotografi på de som arbetar på Fritidsbanken

Fritidsbanken - alla får låna, allt är gratis! 

I de nya lokalerna finns det gott om plats för all sport- och fritidsutrustning som finns att låna. Lokalerna är tillgängliga för personer med funktionsnedsättning och målade i Fritidsbankens gröna signaturfärg.

Fritidsbanken är som ett bibliotek, fast med sport- och friluftsprylar. Här kan du låna utrustning för en aktiv fritid, som till exempel skidor, skridskor, inlines, flytvästar, tält, bollar av olika slag, klubbor, fiskespön, fotbollsskor, hjälmar, stormkök och mycket mer.  

Detta är ett stort lyft att få så nya fina lokaler som är tillgängliga för alla. Extra kul är att Lidköping var fritidsbank nr 3 i hela Sverige och det är vi verkligen stolta över. Vi ser fram emot att utveckla verksamheten tillsammans med alla härliga lidköpingsbor och få fler att vara aktiva på fritiden med sport och friluftsliv säger Emma Holmquist, platsansvarig på Fritidsbanken.

Emma Holmquist, platsansvarig Fritidsbanken

Emma Holmquist, platsansvarig Fritidsbanken

Just nu packar personalen upp utrustning och gör den redo för utlåning. Lånetiden är två veckor och för att låna behövs bara namn och telefonnummer. Inget BankID och inget speciellt "lånekort" krävs.

Fritidsbanken är öppen tisdag och torsdag klockan 13:00-16:00.

Stängt under flytten 

Fritidsbanken stänger under flytten och är därmed stängd från den 29 januari. Torsdag 8 februari öppnar Fritidsbanken i de nya lokalerna på Framnäsvägen 2. Ni som ska lämna tillbaka saker när Fritidsbanken är stängd kan lämna det utanför dörren vid den gamla fritidsbanken i ishallen. Kom ihåg att märka det du lämnar tillbaka med namn och telefonnummer.

Fritidsbankens verksamhet gör det möjligt för alla att kunna delta i fritid- och friluftsverksamheter och det är en stor glädje att hjälpa både lidköpingsbor och besöksnäring med detta avslutar Emma Holmquist.

Vill du komma i kontakt med Fritidsbanken mejlar du till fritidsbanken@lidkoping.se

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?Hur nöjd är du med sidans innehåll?

Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?


Kan du utveckla ditt svar lite mer?

Vi vill gärna att du förklarar vad du saknar eller vad som inte stämmer för att vi skall kunna blir bättre på att ge dig korrekt information. Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Får vi kontakta dig (frivilligt)?

Skriv in den e-postadress vi kan nå dig på. Vi kontaktar dig enbart om vi behöver ställa kompletterande frågor rörande din feedback ovan.

Har du synpunkter på service och tjänster?

Läs om hur du lämnar synpunkter på kommunens service och tjänster.

Informationen skickas...

Tack för att du hjälper oss att göra kommunens webbplats bättre!

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Sidansvarig: bildning@edu.lidkoping.se