På egen hand

Skolklasser är alltid välkomna att besöka museet och upptäcka våra utställningar på egen hand.

Planera ert besök genom att läsa igenom informationen under fliken - Inför besöket. Ring vår reception innan ni bestämmer er för vilket datum ni vill komma. Då får ni hjälp med förslag på datum och tider som är tillgängliga för bokning.

Priser

Alla skolor oavsett vilken kommun det gäller har alltid fri entré om ni besöker museet på egen hand. (Gäller ej vuxenutbildningar, med undantag SFI).

Guidning av skolklass (gäller även SFI):
500 kr för skolor inom Lidköpings kommun
1000 kr för skolor utanför Lidköpings kommun

Utställningar

Vi har flera olika utställningar på flera olika teman. Välkomna att fördjupa er inom de olika områdena:

Berättelser från Lidköping - Genom folkets berättelser skildras livet i staden med omgivningar genom århundradena.

På djupet - Vänermuseets akvarieavdelning. Här skildrar vi Vänerns viktiga betydelse som ekosystem men också relationen mellan Vänern och människan.

Bara vanligt vatten? Lake Vänern and Water In Our Daily Lives - En utställning som på ett lekfullt och interaktivt sätt dyker ned i vattnet som berör oss alla.

Markens Gåvor - Från bondesamhällets självhushållning med åker, äng och utmark till dagens industrialiserade jordbrukslandskap med till synes oändliga spannmålsfält.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?Hur nöjd är du med sidans innehåll?

Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?


Kan du utveckla ditt svar lite mer?

Vi vill gärna att du förklarar vad du saknar eller vad som inte stämmer för att vi skall kunna blir bättre på att ge dig korrekt information. Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Får vi kontakta dig (frivilligt)?

Skriv in den e-postadress vi kan nå dig på. Vi kontaktar dig enbart om vi behöver ställa kompletterande frågor rörande din feedback ovan.

Har du synpunkter på service och tjänster?

Läs om hur du lämnar synpunkter på kommunens service och tjänster.

Informationen skickas...

Tack för att du hjälper oss att göra kommunens webbplats bättre!

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Sidansvarig: bildning@edu.lidkoping.se