Berättelser från Lidköping

Genom folkets berättelser skildras livet i staden med omgivningar genom århundradena.

Mängder av föremål har plockats fram ur museets samlingar. Tillsammans med bildspel, filmer, ljudinspelningar och illustrationer bjuds besökarna på en resa i tiden, på glimtar av tider långt före vår egen.

Kanske känner du igen dig i någon av berättelserna? Kanske får du lust att dela med dig av dina egna minnen till dem du kommer hit i sällskap med? Eller är det rent av dina släktingar utställningen handlar om? Museet är en plats för tankar om tiden som varit och om vår tid – sett ur gårdagens perspektiv. Hur såg vardagen ut för bagare Westerstål och handlare Tenggren, Badhus-Johanna, apotekare Kylander, byråchef Mary Anderson och donatorn Anna Lisa Lidbeck? Välkommen att utforska och göra dina egna upptäckter!

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?Hur nöjd är du med sidans innehåll?

Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?


Kan du utveckla ditt svar lite mer?

Vi vill gärna att du förklarar vad du saknar eller vad som inte stämmer för att vi skall kunna blir bättre på att ge dig korrekt information. Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Får vi kontakta dig (frivilligt)?

Skriv in den e-postadress vi kan nå dig på. Vi kontaktar dig enbart om vi behöver ställa kompletterande frågor rörande din feedback ovan.

Har du synpunkter på service och tjänster?

Läs om hur du lämnar synpunkter på kommunens service och tjänster.

Informationen skickas...

Tack för att du hjälper oss att göra kommunens webbplats bättre!

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Sidansvarig: bildning@edu.lidkoping.se