Donera föremål

Museet tar emot föremål med anknytning till Lidköpings kommun och landskapet i och kring Vänern. Våra samlingar består idag av kulturhistoriska och arkeologiska föremål, fotografier, film och arkivalier.

Under tidigare generationer har insamling på museer sett annorlunda ut, och man har ofta samlat in de föremål man kommit över, utan att det funnits särskild information knutet till sig. Detta har ibland medfört att vi saknat bakgrundshistorien till många föremål i samlingarna, vem som har ägt det eller i vilket sammanhang det har brukats, s.k. proveniens.

För att öka forskningsbarheten och det historiska värdet i samlingarna är vi idag måna om att det finns proveniens vid nyförvärv.

Har du ett föremål eller ett fotografi du tycker kan berika museets samlingar är du välkommen att höra av dig via vår e-tjänst: Donera ett föremål Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Bifoga gärna en bild. Museet gör därefter en bedömning utifrån vår insamlingspolicy och återkopplar till dig. Tryck här för att läsa Vänermuseets insamlingspolicy. Pdf, 562.7 kB, öppnas i nytt fönster.

Tack för att du vill bidra till vårt gemensamma kulturarv!

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?Hur nöjd är du med sidans innehåll?

Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?


Kan du utveckla ditt svar lite mer?

Vi vill gärna att du förklarar vad du saknar eller vad som inte stämmer för att vi skall kunna blir bättre på att ge dig korrekt information. Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Får vi kontakta dig (frivilligt)?

Skriv in den e-postadress vi kan nå dig på. Vi kontaktar dig enbart om vi behöver ställa kompletterande frågor rörande din feedback ovan.

Har du synpunkter på service och tjänster?

Läs om hur du lämnar synpunkter på kommunens service och tjänster.

Informationen skickas...

Tack för att du hjälper oss att göra kommunens webbplats bättre!

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Sidansvarig: bildning@edu.lidkoping.se