För familjen

Ett museum för alla åldrar!

Lek i landgången och kryp in i tunneln som leder till Sjöfruns håla. Hos oss på Vänermuseet finns det något för barnen i alla våra basutställningar. Marknadsståndet i 'Berättelser från Lidköping' och den talande toaletten i 'Bara vanligt vatten' är några av favoriterna bland de allra yngsta besökarna!

Dyk ner under ytan...

...och hälsa på hos Vänerns fiskarter i museets akvariedel. Akvarierna ingår i utställningen – På Djupet – och är många av våra besökares favoritavdelning på museet! Vänern täcker 5560 km2 av Sveriges landyta och ger en förutsättning för väldigt mycket liv, både under och ovan vattenytan.

Aktuellt program

På Vänermuseet finns alltid något att göra, våra interaktiva utställningar bjuder in till lek och lärande för både barn och vuxna. Ibland händer det något extra - fiskmatningsshow, barnteater, öppen skaparverkstad, bebisbus eller öppet hus i museilägenheten Ajax! Kika i vår evenemangskalender för kommande aktiviteter!

Lovaktiviteter

Äntligen ledigt! Sommarlov, höstlov, jullov, sportlov och påsklov, oavsett vilket lov som står för dörren finns det alltid något roligt att göra på Vänermuseet! Barn och unga under 20 år har fri entré till museet.