Museilägenheten Ajax

Dröm dig tillbaka i tiden under en guidad visning av vår 20-talslägenhet som ligger på Källaregatan 18 C i kvarteret Ajax i Lidköping.

Här har tiden stått stilla i 100 år! Kliv in hos Ellen och Henning som bodde i lägenheten i 42 år. Se vilka saker som var vanliga att ha i ett hem då och få en känsla av hur det var att leva i Lidköping under deras tid.

Inredningen är skänkt av privatpersoner och allt finns; möbler, textilier, köksutrustning med mera. Lägenheten har vedspis och rinnande vatten.

Bokning och pris

Inbjudan utgår till alla skolor i Lidköpings kommun under vårterminen, det är åk 3 som bjuds in. Ibland kan vi vid förfrågan ta emot enskilda skolor eller grupper enligt egna önskemål.

Max 10 personer/grupp

Pris: 600 kr

Bokning/förfrågan görs via receptionen: 0510-770095 eller vanermuseet@lidkoping.se

Tillgänglighet

Lägenheten är trång och har höga trösklar. Sitter du i rullstol eller har svårt att gå meddela oss gärna i förväg så ska vi göra vad vi kan för att du ska kunna besöka lägenheten.

Ellen och Henning

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?Hur nöjd är du med sidans innehåll?

Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?


Kan du utveckla ditt svar lite mer?

Vi vill gärna att du förklarar vad du saknar eller vad som inte stämmer för att vi skall kunna blir bättre på att ge dig korrekt information. Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Får vi kontakta dig (frivilligt)?

Skriv in den e-postadress vi kan nå dig på. Vi kontaktar dig enbart om vi behöver ställa kompletterande frågor rörande din feedback ovan.

Har du synpunkter på service och tjänster?

Läs om hur du lämnar synpunkter på kommunens service och tjänster.

Informationen skickas...

Tack för att du hjälper oss att göra kommunens webbplats bättre!

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Sidansvarig: bildning@edu.lidkoping.se