Unesco - Platåbergens Geopark

Vänermuseet är en del av Platåbergens Geopark. Här kan du lära dig mer om platåbergslandskapet i utställningar och programverksamhet.

Platåbergens geopark unesco

Platåbergens Geopark har blivit utnämnd till Sveriges första Unesco globala geopark. Det innebär att platåbergslandskapet har geologiska platser och landskap som är av internationell betydelse – något som ses som världsunikt.

Platåbergens Geopark är ett samarbete mellan nio olika kommuner: Grästorp, Vänersborg, Trollhättan, Lidköping, Götene, Skara, Falköping, Skövde och Mariestad. Inom detta område finns inte mindre än 15 stycken platåberg. Läs mer om vad ett platåberg egentligen är för något och vart du ska åka för att få uppleva platåbergen och landskapet runt omkring på nära håll. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Idag finns det 177 geoparker i 46 länder. Geoparkerna samarbetar i det globala geoparksnätverket, som syftar till att skapa band mellan geoparker världen över.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?Hur nöjd är du med sidans innehåll?

Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?


Kan du utveckla ditt svar lite mer?

Vi vill gärna att du förklarar vad du saknar eller vad som inte stämmer för att vi skall kunna blir bättre på att ge dig korrekt information. Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Får vi kontakta dig (frivilligt)?

Skriv in den e-postadress vi kan nå dig på. Vi kontaktar dig enbart om vi behöver ställa kompletterande frågor rörande din feedback ovan.

Har du synpunkter på service och tjänster?

Läs om hur du lämnar synpunkter på kommunens service och tjänster.

Informationen skickas...

Tack för att du hjälper oss att göra kommunens webbplats bättre!

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Sidansvarig: bildning@edu.lidkoping.se