Välkommen till Lidköping

Vad kul att du är intresserad av Lidköping - en blomstrande stad belägen vid Vänerns strand, omgiven av vacker natur och historisk charm. Lidköpings kommun har cirka 40 000 invånare och ett vackert läge vid Vänerns södra strand. Närheten till vattnet, Kållandsö med Läckö slott och berget Kinnekulle innebär natur- och fritidsupplevelser utöver det vanliga.

Med en rik historia och vackert läge vid Vänern

Med en rik historia och en framåtblickande vision är Lidköping en plats där möjligheter och kreativitet flödar. Med vår passion för utveckling och gemenskap skapar vi en levande och attraktiv plats att bo, arbeta och verka i.

I Lidköping finns en balans mellan stadsliv och natursköna områden. Här kan du utforska grönområden, njuta av den gröna, välskötta staden och ta del av Vänerns vidsträckta vyer. Kanske vill du också upptäcka någon av våra 120 öar? Stadskärnan bjuder på charmiga gator med vackra hus och ett pulserande kulturliv. Naturälskare eller kulturentusiast, det finns något för alla.

Vi är stolta över vårt rika näringsliv som dels präglas av historisk handels- och hantverkstradition men också av många innovativa företag i framkant. Lidköping är faktiskt säte för över 4000 företag. Vi tror mycket på samarbeten och möjligheter att skapa hållbar tillväxt tillsammans.

I Lidköping är våra stolta medborgare våra bästa ambassadörer. 9 av 10 invånare rekommenderar andra att flytta hit. Att vi utsågs till Årets superkommun 2022 är ett fint kvitto på att det är toppen att bo i Lidköping. Vi värdesätter gemenskap, jämställdhet och hållbar utveckling. I Lidköping kan vi lova livskvalitet för våra invånare i alla åldrar. Med ett rikt föreningsliv och en aktiv fritidskultur finns det gott om möjligheter att engagera sig och vara en del av samhället.

Blir du nyfiken på mer? Vi ser fram emot att dela med oss av allt det som gör vår stad speciell. Varmt välkommen till Lidköping!

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?Hur nöjd är du med sidans innehåll?

Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?


Kan du utveckla ditt svar lite mer?

Vi vill gärna att du förklarar vad du saknar eller vad som inte stämmer för att vi skall kunna blir bättre på att ge dig korrekt information. Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Får vi kontakta dig (frivilligt)?

Skriv in den e-postadress vi kan nå dig på. Vi kontaktar dig enbart om vi behöver ställa kompletterande frågor rörande din feedback ovan.

Har du synpunkter på service och tjänster?

Läs om hur du lämnar synpunkter på kommunens service och tjänster.

Informationen skickas...

Tack för att du hjälper oss att göra kommunens webbplats bättre!

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Sidansvarig: samhalle@lidkoping.se