Kartåsens återvinningscentral

Till återvinningscentralen kan du som privatperson och boende i Lidköpings kommun lämna ditt sorterade grovavfall, elavfall och farliga avfall. Hushåll kan även lämna förpackningar kostnadsfritt. Verksamheter kan lämna visst grovavfall mot betalning.

Öppettider

Stängt just nu. Öppnar klockan 07.00

Frågor och svar om Kartåsens återvinningscentral

Återbruket: Saker som du tycker är för fina för att slänga, till exempel möbler, leksaker och heminredning, lämnas vid Återbruket

Farligt avfall: Batterier, kemikalier, elektronik, ljuskällor, färgrester, bekämpningsmedel, oljerester, oljefilter, sprayburkar, fotovätskor, termometrar och liknande lämnas vid Farligt avfall.

Grenar och ris: Här lämnar du trädgårdsavfall, grenar, kvistar och julgranar.

Vitvaror: Här lämnar du kylskåp, frysbox, spis och mikrovågsugn.

Grovavfall: Ris och grenar, trädgårdsavfall, wellpapp, metall (ej förpackningar), energiåtervinning (tidigare benämnt brännbart), porslin & keramik, isolering & planglas, trä, gips, fönster, hårdplast (ej förpackningar) och impregnerat virke lämnas som grovavfall vid sorteringsrampen.

Ja, men just asbest och eternit är avgiftsbelagt avfall. Avfallet ska vara paketerat i plast och gärna lastat på en pall. Kontakta personalen på återvinningscentralen för invägning av avfallet.

Lämna saker som är ”för fina för att slängas” vid Återbruket på Kartåsens återvinningscentral. De saker som lämnas till Återbruket hämtas sedan av våra samarbetsorganisationer, som säljer sakerna så att de kan återbrukas av någon annan. Genom att lämna saker till Återbruket förlänger du livslängden på prylen som kan återanvändas av någon annan.

Publicerad:

Senast uppdaterad: