Samlokalisering - För dig som driver verksamhet i flerbostadshus

Om du driver verksamhet i ett flerbostadshus och slänger dina förpackningar i samma kärl som hushållen i fastigheten ska du anmäla dig som en samlokaliserad verksamhet till Lidköping miljö och teknik.

Samlokaliserad verksamhet kräver anmälan

För att få fortsätta slänga dina förpackningar i samma kärl som hushållen måste du anmäla dig som samlokaliserad verksamhet då kommunerna i Sverige bara får ansvaret över förpackningsinsamling för privatpersoner, och inte verksamheter.

För att du ska få slänga dina förpackningar i samma kärl som hushållen i flerbostadshuset krävs två saker:

  1. Du behöver en överenskommelse med hyresvärden eller fastighetsägaren.
  2. Du behöver göra en anmälan via mejl till Lidköping miljö och teknik:
    RH-kund@lidkoping.se

I mejlet ska du ange:

  • Namn på din verksamhet
  • Din verksamhets organisationsnummer
  • Din hyresvärd eller fastighetsägare
  • Adress på soprummet eller kärlens placering

Vad är samlokaliserade verksamheter?

I flerbostadshus kan samlokaliserade verksamheter vara frisörer eller restauranger som bedriver verksamhet i nära anslutning till hushållen. Om dessa företag delar avfallsbehållare och andra avfallsanordningar med hushållen i fastigheten ska det anmälas till oss.

Vad gäller för verksamheter som inte är samlokaliserade?

Om din verksamhet inte delar sopkärl med hushållen i flerbostadshuset berörs du inte av detta och samma regler gäller som idag. Dina förpackningar kan hämtas av oss eller anlitat entreprenör och du har egna separata kärl för varje förpackningsavfall.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?Hur nöjd är du med sidans innehåll?

Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?


Kan du utveckla ditt svar lite mer?

Vi vill gärna att du förklarar vad du saknar eller vad som inte stämmer för att vi skall kunna blir bättre på att ge dig korrekt information. Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Får vi kontakta dig (frivilligt)?

Skriv in den e-postadress vi kan nå dig på. Vi kontaktar dig enbart om vi behöver ställa kompletterande frågor rörande din feedback ovan.

Har du synpunkter på service och tjänster?

Läs om hur du lämnar synpunkter på kommunens service och tjänster.

Informationen skickas...

Tack för att du hjälper oss att göra kommunens webbplats bättre!

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Sidansvarig: limtab@lidkoping.se