Kock lärling Lidköping
Kockutbildning är för dig som har en passion för matlagning och vill satsa på ett framtida yrke där du arbetar med mat och dryck.
Beskrivning av utbildningen
- Utbildningen är en lärlingsutbildning där du får kunskaper genom praktik på en arbetsplats 4 dagar i veckan och en dag i veckan är det självstudier på valfri plats.
- Lärlingsutbildning är på gymnasial nivå
- Utbildningen är på ett år och på heltid
- Utbildningen omfattar 1000 poäng
- Skolan ordnar en lärlingsplats.
- Under utbildningstiden får du låna litteraturen mot en liten kostnad
Kurserna är nationella och ingår i Restaurang- och livsmedelsprogrammet på gymnasiet.
- Måltid och Branschkunskap nivå 1, 200 p
- Måltid och Branschkunskap nivå 2, 100 p
- Matlagning nivå 1, 100 p
- Matlagning nivå 2, 100 p
- Matlagning nivå 3, 200 p
- Matlagning nivå 4, 200 p
- Livsmedel och Näringskunskap nivå 1, 100 p
Alla kurser betygssätts från betyg E till betyg A.
Det finns också möjlighet att göra komvuxarbetet på 100 poäng.
Lärlingsutbildning
Målet med utbildningen är att du tar till dig erfarenheter och kunskaper inom yrket så att du efter utbildningen blir anställningsbar.
Genomförande
Utbildningen omfattar 1000 p som läggs ut under året augusti-juni som motsvarar heltid.
Den administrativa delen gällande CSN, kontrakt, registrering av betyg etc. styrs av Campus Västra Skaraborg. De la Gardiegymnasiet där utbildningen är förlagd ansvarar för allt övrigt gällande utbildningens innehåll.
Rekommenderade förkunskaper
Utbildningen är på gymnasial nivå. rekommenderade förkunskaper är SFI D
Utbildningen är på heltid och är berättigad till studiemedel via CSN Länk till annan webbplats..
Heltid innebär att du studerar ca 40 timmar per vecka.