Arenans bakgrund

Sparbanken Lidköping Arena är en flexibel mötesplats som är anpassad för en bredd av evenemang inom underhållning, idrott, mässor och konferens. Arenan invigdes 2009 och med sin karakteristiska utseende har den blivit ett av flera landmärken för Lidköping.

Arenan

Sparbanken Lidköping Arena är en flexibel mötesplats och med sina dryga 7 700 kvadratmeter passar den för såväl stora som små evenemang. Den rymmer drygt fyra ishockeyplaner, sju handbollsplaner, drygt en fotbollsplan eller möjlighet att duka upp till 3000 sittande middagsgäster. Med sina flexibla läktarlösningar finns det normalt 1226 sittplatser och drygt 3000 ståplatser. Vid musikevenemang används oftast befintlig läktare samt stolar på parkett men även sitt- och ståplatsläktare. Takhöjden till balkarna inne i arenan är 12,5 meter vilket uppfyller kraven för de allra flesta inomhussporter.

Arenan som invigdes juldagen 2009 har genom åren stått värd för evenemang som Melodifestivalen, Davis cup, EM-kval i handboll, Bomässor, och WM i superenduro för att nämna några.

Utseende

Sparbanken Lidköping Arena har ett tydligt exponerat läge på Ågårdens idrottsområde, vid den södra infarten av staden. Med sin karaktärsfulla och unika utseende har den blivit ett av Lidköpings landmärke. Med slätplåt i silvermetallic och svart träpanel, skapar arenan starka kontraster mot sin omgivning. Inne i Sparbanken Lidköping Arena binds de publika ytorna mellan torgrummet och entréhallen samman med stora glaspartier.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?Hur nöjd är du med sidans innehåll?

Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?


Kan du utveckla ditt svar lite mer?

Vi vill gärna att du förklarar vad du saknar eller vad som inte stämmer för att vi skall kunna blir bättre på att ge dig korrekt information. Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Får vi kontakta dig (frivilligt)?

Skriv in den e-postadress vi kan nå dig på. Vi kontaktar dig enbart om vi behöver ställa kompletterande frågor rörande din feedback ovan.

Har du synpunkter på service och tjänster?

Läs om hur du lämnar synpunkter på kommunens service och tjänster.

Informationen skickas...

Tack för att du hjälper oss att göra kommunens webbplats bättre!

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Sidansvarig: Sandra.Hjortmar@lackokinnekulle.se