Skolbesök i utställningen

Du som är lärare i åk 7 och uppåt är välkommen att besöka utställningen SHELTER med din klass.

Under besöket gör klassen en virtuell resa med VR-glasögon till nödbostäder, ser en fysisk utställning om hur det kan vara att bo i en nödbostad samt ser en film. Besöket tar ca 40-60 min.

70,8 miljoner är just nu på flykt undan konflikter och naturkatastrofer i världen. Av dessa är 30 miljoner barn. I SHELTER får du följa med på en virtuell resa till tre världsdelar där familjer tagit sin tillflykt till i mer eller mindre permanenta nödbostäder i läger som successivt har bildat nya samhällen. I utställningen visas ett fysiskt nödboende och berättas om tre platser som konstnären och dokumentärfilmaren Jesper Wachtmeister besökt med fotografen Kenneth Svedlund Ishii under 2018 och 2019 – Bidibidi i Uganda, Lombok i Indonesien och Za’atari i Jordanien. Med hjälp av Virtual Reality och 360-videoteknik hamnar du för en stund till exempel mitt bland barnen i ett klassrum eller hos en familj i deras hem av lera och halm, tältduk eller prefabricerad bostadsmodul där kvällsmaten just håller på lagas.

Bokning

Hur bokar du ditt besök? Genom att kontakta Vänermuseet på vanermuseet@lidkoping.se eller tel.nr 0510-77 00 95

För kommunala högstadier finns tider att boka under v.12-17

För Broholmskolans högstadium finns tider att boka v.18

För Raul Wallenbergskolans högstadium finns tider att boka v.19

För gymnasiet finns tider att boka under v.5-11

Här finns en lärarhandledning för utställningen.

Här är en länk till ett reportage om utställningen när den öppnade på ett science-center. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Besöket kommer att vara upplagt på följande sätt:

När de kommer till oss delas delas den i två grupper.

  • Grupp 1 tittar på de tre intervjudokumentärerna.
  • Grupp 2 går till Virtual Reality-stationen.
Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?Hur nöjd är du med sidans innehåll?

Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?


Kan du utveckla ditt svar lite mer?

Vi vill gärna att du förklarar vad du saknar eller vad som inte stämmer för att vi skall kunna blir bättre på att ge dig korrekt information. Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Får vi kontakta dig (frivilligt)?

Skriv in den e-postadress vi kan nå dig på. Vi kontaktar dig enbart om vi behöver ställa kompletterande frågor rörande din feedback ovan.

Har du synpunkter på service och tjänster?

Läs om hur du lämnar synpunkter på kommunens service och tjänster.

Informationen skickas...

Tack för att du hjälper oss att göra kommunens webbplats bättre!

Publicerad:

Senast uppdaterad: