Feriearbete

Feriearbete är ett bra sätt att prova på hur det är att arbeta i Lidköpings kommun. Du får arbetslivserfarenhet och en möjlighet att knyta kontakter på arbetsmarknaden.

Är du född 2005, 2006 eller 2007

För att kunna söka ska du vara född 2005, 2006 eller 2007 och folkbokförd i Lidköpings kommun. När din ansökan är registrerad får du tillbaka ett svarsmejl att ansökan är mottagen.

Ansökan är öppen 15 februari till 30 april.

När du fått ditt feriearbete måste du fylla i och signera ett feriearbetsavtal.

Här kan du se en film om hur du gör (i filmen benämner det avtalet som feriepraktiksavtal istället för feriearbetsavtal) Se filmen: Så fyller du i feriepraktikavtalet.

Arbetsuppgifter

Feriearbete är ett arbete som i första hand sker i kommunens förvaltningar eller i en av föreningarna i kommunen. Exempel på arbetsområden är:

 • Förskola/fritids
 • Fastighetsskötsel/vaktmästeri
 • Lokalvård
 • Framnäs, måndag-söndag - aktivitetsledare
 • Frukostvärd
 • Kök
 • Teater
 • Unga kommunutvecklare
 • Parkarbete

Anställningsvillkor

Feriearbete kommer att ske under 3 veckor (en period) där man jobbar 90 timmar totalt.

 • Period 1 vecka 25 – 27
 • Period 2 vecka 28 – 30
 • Period 3 vecka 31 – 33

Har du inte bankkonto i Sparbanken, gå till Sparbanken, är du under 18 år ta med en förälder, tala om var du vill ha lönen insatt. Om man inte gjort något och inte har bankkonto på Sparbanken kommer det en avi. Lönekontoret drar ingen skatt, du måste själv säga till om du vill att vi drar skatt.

Kontakt och frågor

All kontakt efter anmälan sker via mejl så det är viktigt att du använder en aktuell e-postadress.
Har frågor mejla feriearbete@edu.lidkoping.se eller ring 0510-770488.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?Hur nöjd är du med sidans innehåll?

Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?


Kan du utveckla ditt svar lite mer?

Vi vill gärna att du förklarar vad du saknar eller vad som inte stämmer för att vi skall kunna blir bättre på att ge dig korrekt information. Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Får vi kontakta dig (frivilligt)?

Skriv in den e-postadress vi kan nå dig på. Vi kontaktar dig enbart om vi behöver ställa kompletterande frågor rörande din feedback ovan.

Har du synpunkter på service och tjänster?

Läs om hur du lämnar synpunkter på kommunens service och tjänster.

Informationen skickas...

Tack för att du hjälper oss att göra kommunens webbplats bättre!

Publicerad:

Senast uppdaterad: